Skriven
Ja, man kan mena, att den vita selle-français-hästen (vänster) bara är en kopia av den vita jorvik-varmblod-starthästen (mitt). Det vore skönt, men tyvärr är det inte helt så. Jämföra själv:
De förändrade bara hästens huvud. Och det verkar så overkligt, sjukt och inte jättebra nu. Varför måste hästen ha en svart ring om sina ögon? Är den död eller en gengångare? Nej, det är Gothic-style. Nu har jag det!
För mig är starthästen levande och vackrare än den vita Selle français. Vad tycker ni?
 
Men det finns mer äkta och oäkta (har förändrats lite) tvillingar i spelet (färgerna är beroende på tiden och platsen - vart står hästen, hur står hästen till solen, vilken tid är det, etc.):
Starthäst - Achaltekeer - Selle français
(jämföra huvud resp. kropp och ben)
Starthäst - Holländskt varmblod
Starthäst - Morab (rekonstruktion) - Holländskt varmblod
Starthästar - Morganhäst - Morab
Starthäst - Holländskt varmblod
Starthäst - Danskt varmblod - Engelskt fullblod
(jämföra huvud och ben samt tecken)
Starthäst - Morganhäst - Danskt varmblod
Starthäst - Danskt varmblod - Engelskt fullblod

Skriven
Nej, är det kul eller är det kul! =D Min storasyster Sandy är nu på besök hos mig för ett par dagar och igår kunde vi fira tillsammans midsommar. Det var absolut skönt!
Hon lyckade överraskningen därför att det underbar passade ihop med en dressyrtävling i närheten, som börjar imorgon. Jag kunde lite observera henne hur hon tränade med hennes häst Stardancer. Han är fantastik!
Lycka till imorgon, Sandy! ;D Och äntligen hittade jag en sommaroutfit! Det var inte så enkelt, men jag är jättenöjd med det och sommaren kan nu komma!

Upp